Forskel mellem versioner af "Silkeborg Turistbureau"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Knaps_villa_turistbureau.jpg|thumb|350px|Gaslampen tændes for det ny turistbureau, 1996. Lampen var tildelt Silkeborg Kommune af Naturgas Midt/Nord i forbindelse med udnævnelsen til året naturgaskommune.]]
+
[[Billede:Knaps_villa_turistbureau.jpg|thumb|350px|Gaslampen tændes for det ny turistbureau, 10.5.1996.  
 +
Lampen var tildelt Silkeborg Kommune af Naturgas Midt/Nord i forbindelse med udnævnelsen til året naturgaskommune.]]
  
 
Silkeborg Kommune købte i 1994 [[Knaps Villa]] på [[Hovedgårdsvej]]/[[Åhavevej]], som derefter blev moderniseret og indrettet til hjemsted for Silkeborg Turistbureau.
 
Silkeborg Kommune købte i 1994 [[Knaps Villa]] på [[Hovedgårdsvej]]/[[Åhavevej]], som derefter blev moderniseret og indrettet til hjemsted for Silkeborg Turistbureau.

Versionen fra 4. jul 2012, 22:35

Gaslampen tændes for det ny turistbureau, 10.5.1996. Lampen var tildelt Silkeborg Kommune af Naturgas Midt/Nord i forbindelse med udnævnelsen til året naturgaskommune.

Silkeborg Kommune købte i 1994 Knaps VillaHovedgårdsvej/Åhavevej, som derefter blev moderniseret og indrettet til hjemsted for Silkeborg Turistbureau.

Den gamle villa var tegnet af Anton Rosen og opført for bankdirektør Arnold Knap i 1920/21.

Turistbureauet slog dørene op for publikum 10. maj 1996.

Siden er mange turister og silkeborgensere dagligt blevet hjulpet med diverse spørgsmål og opgaver. De gulmalede mure rummer brochurer og information i massevis, og det store rum tegnet til bankdirektørens dagligstue fungerer i dag som ekspedition.

Da Anton Rosen tegnede huset i 1920, havde han næppe et turistbureau i tankerne, men ikke desto mindre fungerer huset som sådan i dag, uden at der er foretaget de helt store ombygninger af bankdirektørens villa.