Slotsholm-broerne

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Den gamle bro til Slotsholmen, 2008.(Silkeborg Kommunes Billedarkiv)

Den ældste bro til Slotsholmen fører fra Christian 8.s Vej, tæt ved Viborgbroen, over Remstrup Å til parkområdet, der ligger på den lille ø ved åens udløb i Silkebog Langsø.

Broen står på nedrammede betonpæle, hvorpå brodækket hviler. Den stod færdig i april 1953 og blev indviet 10. juni samme år i forbindelse med den officielle åbning af det nyrenoverede slotsområde.

Den blev anlagt for at gøre det muligt for besøgende at få adgang til det historiske område. Det skete som afslutningen på at Nationalmuseet havde gennemført omfattende udgravninger af Silkeborg Slot i perioden 1949-51.

Næsten samtidig - i 1951 - erhvervede Silkeborg Kommune Slotsholmen og udlagde området til park. Området øst for slotsholmen med borggråden tilhører Silkeborg Skovdistrikt.

Den ny træbro til Slotsholmen, 2010.(Silkeborg Kommunes Billedarkiv)

I august 2010 blev et større projekt med renovering af ruinerne af Silkeborg Slot afsluttet. Her blev området med borggården inddraget i parkanlægget, idet der blev etableret en bro mellem slotsøen og holmen for at skabe bedre adgangsforhold. Den lille træbro er placeret, der hvor slottets oprindelige bro menes at have været. Broen består af 8 store nedhamrede bærepæle - 4 i kanalen og 4 på land.

Projektet sikrede også, at der blev etableret et trædække til videreførelse af gangstien langs med holmen, som dermed indgår i Langsøstien.

Se også:

Ekstern henvisning

Silkeborg Slot